De bedrijfsarts adviseert mediation. Wat nu?
Wanneer je ziek bent en er wordt door de arbo-arts of bedrijfsarts gesproken over een conflict op het werk, dan komen wij als mediators in beeld. Voor ons is een objectieve start als mediator essentieel en zeer belangrijk. Daarom plannen we met zowel de werknemer als de werkgever een vertrouwelijk intakegesprek in.
Daarna kan er een plan van aanpak worden gemaakt. We proberen daarin altijd snel te starten.
Ondanks dat de werkgever een arbeidsmediation meestal betaalt, zegt dit niets over onze neutraliteit. Daar mag je op vertrouwen in toch al een onzekere tijd.
Waarom zijn er kindgesprekken bij een scheiding?
Voor Mayet Mediators zijn kinderen die betrokken zijn in de scheiding van hun ouders een volwaardige derde partij. Zij zijn meestal nog afhankelijk van hun ouders, en vooral van het gedrag van hun ouders. Zij hebben echter wel de rest van hun leven te maken met de scheiding van hun ouders!
Daarom bieden wij de ouders altijd de mogelijkheid aan om de kinderen ook met de mediator van papa en mama te mogen praten over hun eigen zorgen en vragen. Een eigen moment en plekje, helpt de kinderen de scheiding beter te plaatsen.
Mayet Mediators zijn of gecertificeerd Kindbehartigers of KIES-coach/ouderschapsbemiddelaar.
Werken jullie met een uurtarief of vaste prijs?
Mayet Mediators werken met een uurtarief op basis van gewerkte uren. Voor ons is een transparante relatie tussen de mediator en de cliënten aan tafel een belangrijk uitgangspunt van gelijkwaardigheid.
Een vaste prijs wordt gebaseerd op een gemiddelde, als aangenomen werk is het onze ervaring dat deze dan meestal te hoog uitpakt.
Wij willen graag onze cliënten belonen op hun eigen inspanningen, oplossingsgerichtheid en motivatie. Daardoor houden we de mediation of scheiding zo goedkoop mogelijk.
Kunnen we ook 's avonds of in het weekend afspreken?
Het is altijd mogelijk om met jullie Mayet Mediator afspraken te maken over afspraken in de avond of in het weekend. Het is een keuze van iedere mediator zelf. Bespreek dit gerust tijdens het oriëntatiegesprek.
Wat is het verschil tussen een mediator en een advocaat bij scheiding?
Over het algemeen is een scheiding sneller, efficiënter en dus goedkoper geregeld bij een mediator dan bij een familierechtadvocaat. Daarnaast hebben wij als all-round registermediators een specifieke aanpak en werkwijze, kennis en ervaring op meerdere deelgebieden van de scheiding.
Zowel het juridische stuk, waarbij we een duidelijk convenant opstellen zonder open eindjes, als het financiële stuk, door ons financieel scheidingsrapport met alimentatieberekeningen.
Tenslotte zijn we gespecialiseerd in het voortgezet ouderschap, verbindende communicatie en op welke wijze je heldere afspraken gaat maken als samenwerkende ouders. We nemen ook het kindverhoor van de rechtbank over, omdat kinderen bij ons welkom zijn voor een eigen kindgesprek.
Hoe lang duurt mediation?
Afhankelijk van het soort mediation, kunnen we een gemiddeld aantal bijeenkomsten stellen tussen 3 en 5 keer. Iedere bijeenkomst duur nooit langer dan 2 uur. Daarna is je hoofd vol van het denken, onderhandelen en de emoties die daarbij komen. We maken dan liever een nieuwe afspraak.
Is een mediationtraject eigenlijk wel geschikt voor mij?
Mediation is op geschikt zowel in familiaire zin, bij scheiding en erfenissen, maar ook zakelijk en in arbeidskwesties. Daarnaast bieden wij ook preventieve mediations aan en team/conflictcoaching bij samenwerkingsverbanden.
Belangrijk is dat alle betrokken partijen de wil en motivatie hebben om aan een mediationtraject mee te werken. Daarom is een oriëntatiegesprek met een van onze Mayet Mediators altijd vrijblijvend. We kunnen dan kennismaken, jullie kunnen de kwestie toelichten en we maken een plan van aanpak. Eerst telefonisch overleggen kan altijd. We bepalen dan met elkaar de opmars, en we geven een toelichting over de mogelijkheden.
Mayet Mediators heeft hoge resultaten bij het aantal geslaagde mediations. Onze interventies zijn efficiënt en we brengen partijen weer in communicatie. Hoe moeilijk dan ook, er wordt ruimte gemaakt om over de nieuwe toekomst na te denken en met elkaar afspraken te maken. Ieders belang en behoefte wordt bij mediation gehoord.