Oriëntatiegesprek

Diensten

  • 1000+ cliënten gingen jullie voor
  • Betrokken en ervaren mediators
  • Persoonlijk en maatwerk mediation

Scheidingsbemiddeling

Mayet Mediators zijn ervaren registermediators en scheidingsspecialisten. Je komt meestal samen om je scheiding te regelen, maar óók voor jezelf.

Mayet mediators luisteren naar ieders belang en behartigen jullie scheiding objectief en neutraal. Wanneer er kinderen in de scheiding betrokken zijn, zijn de kinderen een derde partij in de afspraken van scheiding.

Op deze manier regelen we een ouderschapsplan in met de juiste steun en input in de mediation. Zo kunnen jullie als samenwerkende ouders na de scheiding verder.

Onze mediators bemiddelen ook de fiscale en de juridische kant van de scheiding. We berekenen de hoogte van de partneralimentatie en kinderalimentatie en maken een opstelling van de scheiding en deling de verdeling van het vermogen en de bezittingen. Daarvoor ontvangen jullie in de scheidingsbemiddeling een  financieel scheidingsrapport.

Met onze complete scheidingsbegeleiding kunnen jullie duidelijke afspraken maken in het scheidingsconvenant.

Kortom: Uit elkaar? Mét elkaar!

Lees verder

Zakelijke mediation

Is er een conflict met een zakenpartner, werknemer, managementteam of bestuur ontstaan? Mayet Mediators zijn gespecialiseerd in zakelijke mediations bij conflicten in een bestuur of directie team, of bij conflicten in andere  samenwerkingsverbanden. Daarbij hoort mediation in een arbeidsconflict tot de mogelijkheden.

Mayet Mediators zijn experts in conflictmanagement en conflictcoaching, waarbij we met elkaar doelen vaststellen en maatwerk mediation leveren.

Onze mediators bereiken een betere samenwerking tussen de deelnemers, meer onderling begrip, met als resultaat van de mediation een efficiënt werkend team.

Wij werken op een betrokken, objectieve en kundige wijze. We bemiddelen bij voorkeur naar een positief proces rondom het oplossen van het zakelijk conflict, zodat er (weer) optimaal wordt samengewerkt na de mediation.

Lees verder

Familiemediation

Wanneer er een conflict in de familie is ontstaan, ontstaat er meestal stress en spanning. Er is veel verdriet en teleurstelling in de familie. Samen kom je er als gezin of familie in een gesprek niet meer aan uit. Familiemediation is daarbij een prachtige oplossing.

Een familie in een conflict is een systeem met krachten en valkuilen. Mayet Mediators richt zich tijdens de mediation gesprekken op een verheldering en verbetering van onderlinge familiaire verhoudingen.

Hierbij helpen wij om ieders belangen en standpunt helder en efficiënt op een rijtje te zetten. Vervolgens wordt gezocht naar praktische oplossingen en na de familiemediation kunnen jullie weer als familie verder.

Lees verder

Preventieve mediation

Mayet Mediators richt zich door pre-mediation ook op het voorkomen van conflicten in de toekomst. Bij preventieve mediation maken we zorgen en belangen op voorhand bespreekbaar.

Onze mediators kunnen ook betrokken worden bij het opstellen van een zogenaamd “conscious contract” en de bijbehorende procesbegeleiding en onderhandelingen. Door onze unieke preventieve mediation methode maken partijen meer bewuste afspraken met elkaar.

Afspraken die gericht zijn op de manier waarop je wilt samenwerken en wilt communiceren. Geen juridisch dichtgetimmerd contract, waarbij je de kans dat je er alsnog met elkaar niet aan uit komt heel groot blijft.  De preventieve mediation legt een basis in de onderlinge dynamiek. Hierbij worden risico’s, consequenties en interpretaties besproken en bemiddeld.

Pre-mediation leidt tot een efficiënte samenwerking, waarbij in een transparant proces partijen weten wat ze aan elkaar hebben en wat ze van elkaar verwachten.

Lees verder

"Mayet Mediators hebben een rijke en veelzijdige ervaring. Dat vertaalt zich naar het werkveld."

MfN-peerreview: Hoogst haalbare kwaliteit in Nederland