Oriëntatiegesprek

Mediation en Geloof

  • Christen mediation
  • Moslim mediation
  • Conflict binnen kerk of moskee

Mét elkaar eruit komen

Omdat we geloven in mediation!

Je bent gelovig, of de normen en waarden van je geloof spelen een belangrijke rol in je leven. Ook in het leven van gelovige mensen spelen conflicten. Misschien in de familie of op het werk, een scheiding is onvermijdelijk geworden of er speelt een conflict binnen de kerkelijke gemeenschap…..

Dat kan extra moeilijk zijn. Maar ook voor gelovigen geldt: samen komen we eruit. Je hoeft het niet alleen te doen. Een oplossing is meer nabij dan je denkt.

Mayet Mediators hebben affiniteit met het geloof, of zijn zelf praktiserende gelovigen. Dat helpt en scheelt bij het oplossen van conflicten of het regelen van een scheiding.

Ik wil meer informatie

Christelijke scheidingsbemiddeling

Wanneer een scheiding onvermijdelijk is geworden en het besluit om uit elkaar te gaan daar is, dan helpen de christen-mediators van Mayet je bij het regelen van de scheiding.

Er komt dan wel een einde aan een relatie die niet meer vruchtbaar is, een relatie waarin je met hopen, vechten en bidden aan gewerkt hebt en waarvan je weet dat jullie niet meer het beste in elkaar naar boven halen.

Samen maken we van de scheiding ook weer een nieuw begin. Het kwade loslaten en kijken naar wat jullie samen nog wel bindt. Een christelijk ouderschapsplan maken bijvoorbeeld. Nadenken over de rol van geloof in de opvoeding van de kinderen, kerkbezoek bespreken. Uitzoeken waar je met elkaar nog wel invloed op kan uitoefenen.

Je hoeft het niet alleen te doen. Samen gaan we op pad en kijken we wat belangrijk is en nodig is om de scheiding te regelen.

Kortom: als de liefde voorbij is én de scheiding onvermijdelijk is: Uit elkaar – Mét elkaar!

Lees meer >

Islamitische scheidingsbemiddeling

Wanneer je islamitische bent en wilt gaan scheiden, dan kun je bij ons terecht voor specialistische scheidingsbemiddeling. Zo hebben we bijvoorbeeld een islamitsch ouderschapsplan ontwikkeld.

Ondanks dat moslims weten dat het huwelijk voor Allah een belangrijk en hoogstaande status is, is scheiden binnen de islam wel mogelijk. In de koran wordt ook over scheiding gesproken. Een islamitische scheiding regelen is daarom halal en toegestaan en niet haram, verboden.

Ook een moslim is naast het islamitisch recht (sharia) meestal gehouden aan het recht van het land waarin hij woonachtig is.

Binnen Mayet Mediators hebben we veel affiniteit met de moslimscheiding, waarbij Samira El Batioui als moslima én Nederlands jurist jullie van A tot Z kan begeleiden. Je hoeft het niet alleen te doen.

Het is ook mogelijk om de Marokaanse scheiding te regelen bij ons. Kortom: Uit elkaar? Mét elkaar!

Lees meer >

Familieruzie en geloof

Of je nu christen bent of moslim, de familiewaarden staan hoog in het vaandel geschreven vanuit het geloof. Dat maakt het soms extra gecompliceerd. Er kunnen dingen van je verwacht worden, die voor jou niet goed voelen. Er zijn soms wensen en verlangens die je niet meer van elkaar weet. En ondanks bidden en vertrouwen, kom je er niet meer uit met elkaar.

Kies dan voor een familiemediation traject bij een van onze gespecialiseerde mediators. Onze christen-mediators en moslim-mediator weten hoe je de waarden van het geloof meeneemt en inbrengt in een familiesysteem. En hoe het is wanneer dit niet iedereen meer past of wanneer je elkaar niet meer begrijpt.

Bel ons en vraag naar de mogelijkheden. Je hoeft het niet alleen te doen! Mét elkaar kom je er aan uit, daar mag je op vertrouwen.

Lees meer >

Conflict in een kerkgemeenschap

Op veel verschillende gebieden kan er in een kerkgemeenschap een conflict ontstaan. Een conflict tussen gelovigen, een conflict binnen een kerkbestuur of kerkenraad, een conflict met een van de vele vrijwilligers of een conflict met een predikant. Het hakt er altijd in.

De christen-mediators van Mayet snappen de situatie en de problematiek waar een kerkelijke gemeenschap tegen aan kan lopen. Mediations vinden plaats zowel binnen de PKN, de protestantse denominaties, RK-parochies of rooms-katholieke geloofsgemeenschap of andere christelijke of gereformeerde denominaties.

De christen-mediator helpt jullie om in de juiste gemoedstoestand zachtmoedig, nederig en vergevingsgezind te zijn en toch de moeilijke onderwerpen die spelen bespreekbaar te maken.

Bel of mail ons gerust voor meer informatie!

Lees meer > 

Conflict binnen de moskee

Binnen de moskee kunnen ook conflicten ontstaan. Iedere moskee heeft een bestuur en de geloofsgemeenschap is meestal een vereniging met leden. Helaas is het in Nederland daarnaast ook nog zo dat een moskee in conflict kan komen met omwonenden die overlast ervaren van de moskee of de bezoekers.

Ook binnen de moskee kunnen wij helpen om conflicten aan te pakken. Bespreekbaar maken, visies delen, soms ook cultuurverschillen  bespreken en ruimte creëren voor elkaars eigenzijn. Soms is er binnen de moskee ook sprake van een generatiekloof tussen de gelovigen.

Samira El Batioui heeft zich als Mayet Mediator gespecialiseerd als islamitisch mediator. Zij weet als geen ander hoe het binnen de moskee werkt en welke waarden en normen de islam met zich meebrengt.

Bel gerust voor meer informatie. Je hoeft een conflict niet alleen op te lossen. Samen komen we er zeker aan uit!

Lees meer >

Hoe kunnen we jullie helpen?

Heb je een conflict en ben je nieuwsgierig naar de Methode Mayet? Neem telefonisch contact op met een van onze mediators.

Omdat de mediators van Mayet op veel locaties in Nederland kunnen bemiddelen, is er altijd een optie om dichtbij een mediationtraject in te plannen. Ben je in een conflictsituatie beland of ga je scheiden? Neem gerust contact met ons op via 085 – 773 02 12.