Oriëntatiegesprek
scheidingsmediation

Scheiden of bij elkaar blijven?

  • Nog vechten voor je relatie?
  • De liefde nog een kans geven?
  • Is er nog aantrekkingskracht?
  • Is er ontevredenheid of irritatie?

Mediation omdat de liefde langzaam verdwijnt....

Relatie-Inzicht Mediation: Scheiden of blijven?

Je relatie is te goed om uit elkaar te gaan, maar te slecht om te blijven. “Scheiden of blijven” is vraag die miljoenen mensen bezig houdt.

Welke kenmerken en signalen vertoont een partner die grote twijfels heeft over de ander en over jullie relatie?

Wat nu als er nieuwe problemen ontstaan binnen de relatie of huwelijk? Wordt het je heel makkelijk allemaal veel te veel?

Vaak komen alle onaangename kanten van zowel je partner als van je relatie of huwelijk, dubbel zo sterk naar voren, terwijl alle eventuele goede kanten van zowel je partner als je relatie, compleet lijken te verdwijnen!

Als de liefde binnen je relatie of het huwelijk niet meer toereikend blijkt, lijkt alle hoop op herstel van de relatie te zijn vervlogen. Je voelt je gekwetst, je trekt je terug en wacht totdat de ander alles weer goed komt maken.

Twijfel je of je moet scheiden of blijven?

Verbeter je relatie! Iedereen die in de relationele twijfel fase verkeert heeft daarvoor zijn/haar uiterste best gedaan om de relatie of het huwelijk te redden, door alles te doen wat in je macht ligt om de relatie te verbeteren.

Je hebt van alles geprobeerd om de ander gelukkig te maken, om de liefde nog een kans te geven! Toch?

Wat mag je verwachten van Relatie-Inzicht Mediation?

• Start met een vrijblijvend oriëntatiegesprek, bij voorkeur samen;
• Daarna stellen we een concreet stappen- en doelenplan op, afgestemd op jullie situatie en meetbaar in de tijd;
• We starten in beginsel met 4 sessies, daarna stellen we samen een vervolg vast, afhankelijk van de vooruitgang in denken, voelen en doen;
• Uitgangspunt is een duidelijk en meetbaar traject, toewerken naar de gewenste situatie.

Toch scheiden?

Mocht het uiteindelijk toch tot een scheiding komen, dan is er sprake van een “zachte” overgang en starten we een scheidingsbemiddeling op. Het is onze ervaring dat dit enorm helpt om er samen goed aan uit te komen. Immers, je hebt ook samen nog onderzocht om te kijken of bij elkaar blijven een serieuze optie is.

Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek!

Met de juiste inzichten in je relatie komt er ruimte om verstandige beslissingen te nemen voor de toekomst. Of dat nu samen verder is of uit elkaar gaan betekent, je hebt elkaar nodig om er samen uit te komen.

Ik wil meer informatie

Relatie-Inzicht Mediation bij crisis

Het evalueren van je relatie.

Relatie-mediation is een onderzoek naar wat er nog is binnen de relatie. Hierdoor maak je ruimte om even tot stilstand te komen, op adem te komen en samen mogelijkheden en opties voor je relatie te onderzoeken.

Onze Relatie-Inzicht Mediation helpt stellen concreet, doordat we met elkaar weer een verbinding aangaan, op basis van een actieve houding van allebei. Ruimte voor ieders wensen en behoeften, ruimte voor de gevoelens, waar je elkaar verloren bent onderweg of waar je elkaar weer kunt vinden. Het is geen relatie-therapie, maar toekomstgericht herstel, om zo de juiste keuzes te kunnen maken. Je krijgt antwoord op vragen als:

  • Kunnen we de relatie nog gezond maken of herstellen?
  • Is het beter om uit elkaar te gaan en op een goede manier de scheiding te regelen?
  • Nemen we een time-out en wat betekent dat op korte en op lange termijn voor onze relatie?

Daarbij zijn niet ineens alle problemen opgelost. Je krijgt inzicht in elkaar om te kijken of de relatie nog te redden is, of problemen nog op te lossen zijn. Wat is er nodig voor de toekomst, welke mogelijkheden zijn er?

In onze relatie-inzicht mediation zijn jullie als stel volkomen gelijk, er is geen goed of slecht. We werken op basis van herstel, transformatie, elkaar weer terug kunnen vinden, op welke wijze je effectief kan communiceren, hoe je omgaat met conflictsituaties en hoe je elkaar weer kunt vinden op het gebied van gevoelens en behoeften.

Daarin wordt van ieder een bijdrage verwacht, een actieve houding. Hierbij is ruimte voor je eigen emoties en verwachtingen.

Hoe lang duurt relatie-inzicht mediation?

We starten met een intakegesprek met ieder apart. Daarna volgt een gezamenlijke mediation.

Meestal volgt ook “huiswerk” voor thuis.

We stellen vooraf duidelijke en meetbare doelen.

De eerste evaluatie is meestal na 4 sessies. Daarna concluderen we wat daarna nodig is en hoe we verder gaan.

Hoe kunnen we jullie helpen?

Heb je een conflict en ben je nieuwsgierig naar de Methode Mayet? Neem telefonisch contact op met een van onze mediators.

Omdat de mediators van Mayet op veel locaties in Nederland kunnen bemiddelen, is er altijd een optie om dichtbij een mediationtraject in te plannen. Ben je in een conflictsituatie beland of ga je scheiden? Neem gerust contact met ons op via 085 – 773 02 12.