Oriëntatiegesprek

Second opinion convenant
of alimentatie

  • Uniek financieel scheidingsrapport
  • Alimentatieberekeningen inzichtelijk
  • Volledig en waterdicht scheidingsconvenant

Second opinion

Wij kunnen ons voorstellen dat je zeker van je zaak wilt zijn wanneer je je scheiding gaat regelen en dat je je ontvangen concept echtscheidingsconvenant nog eens tegen het licht wenst te houden, voordat je je handtekening onder het document zet.

Je kunt bij Mayet Mediators terecht voor een second-opinion. Onze scheidingsspecialisten kunnen de alimentatieberekeningen, het  ouderschapsplan of echtscheidingsconvenant kritisch voor je bekijken en van feedback voorzien. Dan weet je zeker dat de afspraken en oplossing getoetst zijn en je een duurzaam convenant tekent.

Kwaliteit telt bij een juridisch document. Uit onderzoek blijkt dat een op de drie scheidingsconvenanten fiscale en juridische fouten bevat! Op dit gebied zijn wij specialisten en hebben we de afgelopen jaren hard gewerkt aan waterdichte en duidelijke scheidingsconvenanten.

In principe doe je waarschijnlijk datgene wat je goed denkt te doen. Je bent op zoek naar de beste oplossing en verdeling als het om de kinderen en de boedel gaat. Het kan voorkomen dat je je twijfels hebt over of je alle informatie hebt gekregen bij het zoeken naar een oplossing of mogelijkheden binnen jullie afspraken.

Mocht je nu een ouderschapsplan en/of convenant moeten laten opstellen of heb je vragen over één van beide stukken (second opinion)? Heb je behoefte aan direct advies?

Neem dan contact op met ons kantoor voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek. Dit kan samen of alleen. Je licht je twijfels of zorgen toe, en wij kunnen je direct aangeven wat wij voor je kunnen betekenen en welke kosten daaraan verbonden zijn!

Je kunt hier een afspraak maken voor een vrijblijvend orëntatiegesprek, of bel naar een van onze locaties.

Wat is een waterdicht scheidingsconvenant?

Een vaststellingsovereenkomst of scheidingsconvenant is een belangrijk juridisch stuk. Het is echter nog veel belangrijker dat de afspraken die jullie samen maken ook voor jullie zelf duidelijk zijn. Dat betekent dat je snel moet kunnen terugvinden wat je samen ook al weer hebt afgesproken over een bepaald onderwerp. Om een scheidingsconvenant dynamisch te laten zijn, is het ook belangrijk om procedures af te spreken, over wat je gaat doen als er zaken veranderen of anders lopen dan je nu kan voorzien.

Een convenant is dus geen standaard document zoals je die wellicht op het internet vindt. Het luistert nauw om ook in de toekomst op basis van de afspraken in het convenant verder te kunnen.

Neem telefonisch contact met ons op

Heb je een conflict en ben je nieuwsgierig naar de Methode Mayet? Neem telefonisch contact op met een van onze mediators.

Omdat de mediators van Mayet op veel locaties in Nederland kunnen bemiddelen, is er altijd een optie om dichtbij een mediationtraject in te plannen. Ben je in een conflictsituatie beland of ga je scheiden? Neem gerust contact met ons op via
085 – 773 02 12.

Uit elkaar? Mét elkaar!

Als de liefde voorbij is...

Maak een afspraak voor een second opinion van de alimentatieberekeningen of het concept scheidingsconvenant. Laat een financieel scheidingsrapport maken, om structuur, inzicht en overzicht te krijgen. Op deze manier kun je de afspraken toetsen en krijg je zekerheid over de open eindjes van de afspraken die je denkt te maken met elkaar.

zakelijke mediation