Oriëntatiegesprek

Tarieven mediation

  • Zo goedkoop mogelijk
  • Kwaliteit en resultaat telt
  • Raad voor rechtsbijstand

Wat kost mediation?

Tarieven

Hoe duur is een mediationtraject? Wat kost een echtscheiding? Met welke uitgave moeten we rekening houden?

We vertellen je graag alles over onze tarieven in het vrijblijvende oriëntatiegesprek en geven je hiermee vooraf een helder beeld. Maak hier een afspraak.

Tarief – alles in 1 – geregeld van A tot Z

Wij werken op basis van een uurtarief, waarbij je samen de verdeling van de declaratie bepaalt. Het gaat daarbij natuurlijk niet om het tarief op zich, maar om het aantal uren dat wordt besteed. Daarom werken we met een digitaal dossier, een open, eerlijke en milde urenverantwoording. Het grootste deel van de tijd hangt echt af van jullie persoonlijke situatie.

Jullie betalen daarmee altijd voor wat we ook concreet voor je doen.  Duidelijke afspraken en geen onverwachte kosten achteraf.

Tijdens een oriëntatiegesprek bespreken we de te verwachten werkzaamheden, waardoor er een maatwerk – inschatting komt voor jullie situatie.

Korting – pro deo mediation 

Wij zijn ingeschreven bij alle grote verzekeraars, zodat u via de rechtsbijstandsverzekering een deel van de mediationkosten terug krijgt. Vraag ons naar de mogelijkheden. Een zakelijke verzekering dekt soms ook de kosten van een arbeidsmediation of ander zakelijk conflict.

Korting – Rechtsbijstand voor particulieren

Aanvraag voor gefinancierde rechtsbijstand mogelijk, zogenaamd pro deo mediation (toevoeging Raad voor Rechtsbijstand). Mediation of scheidingsbegeleiding vanaf € 54,00 per persoon is daarmee mogelijk. Kijk hier naar of je daar voor in aanmerking komt.

 

 

Kosten scheidingsmediation

  1. Algemene kosten – Bij scheidingsbemiddelingen kun je ook te maken krijgen met een aantal vaste kosten, zoals de griffierechten van de rechtbank of  notariskosten. Hiermee moet je apart rekening houden.
  2. Advocaat kosten – Onze scheidingsbemiddelingen worden door ons geregeld inclusief het juridisch traject. Je hebt dus géén aparte advocaat nodig.
  3. Hypotheekadvies – Ons financieel scheidingsrapport is leidraad voor gesprekken met de hypotheekadviseur. Duidelijk en overzichtelijk. Julie kunnen daardoor actief schakelen met je eigen hypotheekadviseur. We kunnen ook een hypotheekadviseur uit ons netwerk voorstellen.

Wij hebben géén belangenverstrengeling tussen mediationkosten en hypotheekkosten, of zogenaamde “combinatietarieven” of all-in tarieven van scheiding en hypotheek.  Integriteit en neutraliteit staan voor ons hoog in het vaandel. We ondersteunen jullie actief in de keuze en aanpak van het hypotheekadvies en kunnen dit daarom voor beide partijen objectief en neutraal behartigen. Op deze manier waarborgen we transparantie en blijven de kosten van de scheiding laag.

We kunnen natuurlijk op basis van onze ervaringen van de afgelopen 15 jaar best een gemiddelde inschatting maken. Een niet complexe scheiding regelen, met koophuis en ouderschapsplan, kost gemiddeld tussen de € 2.500,00 en € 3.500,00 all-in.

Uit elkaar? Met elkaar! Samen opgelost.

Conflict? Je hoeft er niet alleen voor te staan.

De aanpak van Mayet Mediators richt zich op een effectieve en efficiënte manier om vervelende kwesties op te lossen. We zijn transformatieve mediators en volgen de leer van het verbindend of geweldloos communiceren tijdens de conflictbemiddeling. In de meeste gevallen blijft de relatie behouden nadat het conflict is opgelost.

En wanneer je uit elkaar gaat, dan is het mogelijk geworden om in goed overleg de wegen te scheiden. Zoek je een mediator? Wil je een conflict oplossen, ook al lijkt het nog zo complex? Neem gerust contact met ons op of download een van de brochures.