Oriëntatiegesprek

Tarieven mediation

  • Zo goedkoop mogelijk
  • Kwaliteit en resultaat telt
  • Raad voor rechtsbijstand

Wat kost mediation?

Tarieven

Hoe duur is een mediationtraject? Wat kost een echtscheiding? Met welke uitgave moeten we rekening houden?

Alles in 1 – geregeld van A tot Z

We vertellen je graag alles over onze tarieven in het vrijblijvende oriëntatiegesprek en geven je hiermee vooraf een helder beeld. Maak hier een afspraak.

Uurtarief – Iedere mediation is maatwerk. 

We kunnen natuurlijk op basis van onze ervaringen van de afgelopen 15 jaar best een gemiddelde inschatting maken. Een niet complexe scheiding regelen, met koophuis en ouderschapsplan, kost gemiddeld tussen de € 2.500,00 en € 3.500,00 all-in. De gemiddelde prijs van een arbeidsmediation komt ook op € 2.500,00.

Wij werken op basis van een uurtarief, waarbij je samen de verdeling van de declaratie bepaalt. Het gaat daarbij natuurlijk niet om het tarief op zich, maar om het aantal uren dat wordt besteed.

Daarom werken we met een digitaal dossier, een open, eerlijke en milde urenverantwoording. Het grootste deel van de tijd hangt echt af van jullie persoonlijke situatie. Jullie betalen daarmee altijd voor wat we ook concreet voor je doen.  Duidelijke afspraken en geen onverwachte kosten achteraf.

Tijdens een oriëntatiegesprek bespreken we de te verwachten werkzaamheden, waardoor er een maatwerk – inschatting komt voor jullie situatie.

Korting – pro deo mediation mogelijk. 

Mits je ervoor in aanmerking komt natuurlijk. Wij zijn ingeschreven bij alle grote verzekeraars, zodat u via de rechtsbijstandsverzekering een deel van de mediationkosten terug krijgt. Vraag ons naar de mogelijkheden. Een zakelijke verzekering dekt soms ook de kosten van een arbeidsmediation of ander zakelijk conflict.

Korting – Rechtsbijstand voor particulieren mogelijk.

Mits je ervoor in aanmerking komt natuurlijk. Aanvraag voor gefinancierde rechtsbijstand mogelijk, zogenaamd pro deo mediation (toevoeging Raad voor Rechtsbijstand). Mediation of scheidingsbegeleiding vanaf € 58,00 per persoon is daarmee mogelijk. Kijk hier naar of je daar voor in aanmerking komt.

Vaste all-in pakketten bij scheidingsmediation bespreekbaar.

Optie 1 – Geschikt bij stellen die minder complexe zaken hebben, geen of meerderjarige kinderen. Bijvoorbeeld een huurwoning, geen schulden, loondienst inkomen. Meestal 3 gesprekken.

Optie 2 – Geschikt voor stellen met een eigen woning, ouderschapsplan met eventueel kindgesprekken, alimentatieberekeningen met financieel scheidingsrapport, convenant en juridisch traject rechtbank. Meestal 4 gesprekken.

Optie 3 – Geschikt voor ondernemers, DGA/s met BV structuur, complexe schulden, meerder onroerend goed, financieel scheidingsrapport met alimentatieberekeningen, ouderschapsplan met eventueel kindgesprekken. Maatwerk aantal uren van te voren bepaald. Meestal 4 of 5 gesprekken.

 

Pro deo toevoeging rechtsbijstand mogelijk

Eerlijke tarieven voor een maximaal resultaat

Uit elkaar? Met elkaar! Samen opgelost.

Conflict? Je hoeft er niet alleen voor te staan.

De aanpak van Mayet Mediators richt zich op een effectieve en efficiënte manier om vervelende kwesties op te lossen. We zijn transformatieve mediators en volgen de leer van het verbindend of geweldloos communiceren tijdens de conflictbemiddeling. In de meeste gevallen blijft de relatie behouden nadat het conflict is opgelost.

En wanneer je uit elkaar gaat, dan is het mogelijk geworden om in goed overleg de wegen te scheiden. Zoek je een mediator? Wil je een conflict oplossen, ook al lijkt het nog zo complex? Neem gerust contact met ons op of download een van de brochures.

Maak een afspraak!