Oriëntatiegesprek

Ellen Vereijken

Ellen wordt vaak omschreven als iemand bij wie je makkelijk je hart lucht; warm en betrouwbaar. Als kind uit een grote familie weet Ellen dan ook precies hoe belangrijk het is om naar elkaar te luisteren en soms de confrontatie aan te gaan als dat nodig is om de harmonie te herstellen.

Dat communicatie en inlevingsvermogen bij Ellen in de genen zitten, blijkt uit haar werkveld en brede interesses. Naast het maken van prijswinnende communicatie voor o.a. Albert Heijn en Hema zette ze zich in voor maatschappelijke projecten als ‘The Hunger Project’ en ‘Nederland Kantelt’. Ze initieerde projecten op gebied van duurzaam eten (‘de Groene Garde’) en persoonlijke ontwikkeling (coachingspel ‘Questie’). Verder was ze lid van diverse klankbord- en adviesraden en is ze buurtbemiddelaar.

Haar communicatie-vaardigheden, de vele bemiddelende rollen en de huidige complexe tijd van polarisatie gaven Ellen de definitieve zet naar mediation. Waar ze in staat is om vanuit een sfeer van geborgenheid met begrip voor alle partijen tot de beste oplossing te komen voor iedereen.

Ellen werkt vanuit een voormalige kleuterschool in het hart van Schoonhoven, maar komt desgewenst naar een locatie in uw buurt.

“Er is zoveel conflict in de wereld. Complottheorieën vliegen je om de oren, geholpen door de algoritmes van social media. Mensen lijken elkaar steeds minder te begrijpen en lijken er steeds vaker vanuit te gaan dat de ander het slecht me ze voor heeft…

Het enige wat we daar tegenover kunnen stellen is oprechte en open communicatie. Weer in contact komen – en blijven – met elkaar met als doel het vertrouwen in elkaar weer te herstellen. Daar wil ik aan bijdragen met mediation. Zodat de boosheid wegebt en er constructief afspraken gemaakt kunnen worden voor de toekomst.”

Specialismen

  • Familiemediation
  • Scheidingsbegeleiding
  • Mediation Besturen en Samenwerkingen
  • Mediation Gezondheidszorg
  • Mediation Overheid
  • Preventieve mediation - Contracten
  • Zakelijke mediation