Oriëntatiegesprek

Gert Vonk

Gert Vonk is samen met Charlotte Verbraak oprichter van Mayet Mediators. Hij is sinds 2009 mediator en gecertificeerd scheidingsspecialist. In het bedrijfsleven kreeg hij te maken met conflicten op de werkvloer en werd als manager vaak in vertrouwen genomen. Hij is stiefvader van 3 kinderen. Hij heeft zich toegelegd op conflictbemiddeling en zich volledig omgeschoold.

Gert is een transformatieve mediator, die ook de probleemoplossende technieken inzet wanneer dit nodig is. Het proces “van partners naar ouders” is voor hem een belangrijk fundament dat hij in een scheiding wil bereiken rondom het voortgezet ouderschap.

Gert is gespecialiseerd als kindbehartiger en volgt de methode van de Zandkastelen-techniek. Hij voert met bijna alle kinderen in een scheiding kindgesprekken.

Daarnaast verzorgt Gert voor Mayet Mediators de partneralimentatie en kinderalimentatie berekeningen volgens de tremanormen en maakt de financiële scheidingsrapporten op.

Als familiemediator richt hij zich op de familieopstelling en de dynamiek van het gezin.

“Als stiefvader weet ik maar al te goed welke opofferingen een scheiding met zich meebrengt. Ouders willen altijd het beste voor hun kinderen en hen beschermen voor pijn en verdriet. Wanneer ik mijn bijdrage kan leveren om ex-partners te begeleiden naar samenwerkende en communicerende ouders, dan hoop ik dat kinderen zo min mogelijk last zullen hebben van de scheiding. Het vergt van ouders een groot en mild hart, waarin ruimte is voor erkenning en wederzijds begrip. Om aan dat proces een bijdrage te mogen leveren, daar kom ik graag iedere morgen voor naar kantoor!”

Specialismen

  • Scheidingsbemiddeling
  • Ouderschap & Kinderen
  • Conflict coaching
  • Familiemediation